Familiebedrijf

Ons bedrijf is een echt familiebedrijf. Met een maatschap van Jan, Ingrid, hun dochter Julia met partner Roy en daarnaast Jan zijn broer Ronald en zijn vrouw Anja wordt dit bedrijf draaiende gehouden. Ons melkveebedrijf is gevestigd op drie verschillende locaties. De locatie waar u zich zal bevinden wanneer u komt vergaderen in 't Poppehuus is op Hooiweg 15 in Zwolle. Op deze locatie werken Jan, Ingrid, Julia en Roy om het beste resultaat uit hun bedrijf te halen. Melkveebedrijf Poppe Herfte houdt zich continu bezig met het moderniseren van het bedrijf en ook staat de fokkerij hier in een hoog vaandel.

 

De gezichten achter 't Poppehuus, en dus ook de personen met wie je te maken zal hebben zijn Ingrid en Julia, wie je op de bijgevoegde foto ziet.

Melkveebedrijf Poppe Herfte

Melkveebedrijf Poppe Herfte is een modern melkveebedrijf gelegen aan de rand van Zwolle. Ons bedrijf is een onderneming wat zich continu bezig houdt met vernieuwing. Dit bedrijf houdt zich veel bezig met de nieuwste ontwikkelingen in de melkveesector. De koeien worden hier automatisch gemolken met drie Lely A5 melkrobots. Op de roosters waar de koeien dagelijks lopen werkt elke dag een automatische mestrobot die ervoor zorgt dat de koeien in een schone omgeving leven, ook wordt het voer van de koeien meerdere keren per dag automatisch aangeschoven zodat de koeien 24 uur per dag voer tot hun beschikking hebben. Verder liggen onze koeien in een heerlijk zacht bed van biobedding, wat wordt gemaakt van de onverteerde vezels in de mest van onze koeien. Ook maken wij sinds 2022 van onze koeienmest een eigen kunstmestvervanger voor op het land zodat wij dit niet meer hoeven aan te kopen. In 2022 is er ook nog een stukje bij de stal aangebouwd, dit voor nog meer extra ruimte voor de koe. Dit bedrijf heeft dus veel te maken met automatisering, kringloop en ook staat het dierenwelzijn hier in een enorm hoog vaandel! Vind je het leuk om meer te zien van dit bedrijf dan ben je altijd welkom om een kijkje te nemen in onze stal. Ook is het mogelijk om een rondleiding te krijgen zodat je van de boer of boerin zelf echt alle ins en outs over dit bedrijf te weten komt. 

Overige gegevens van ons bedrijf

Op onze locatie melken wij 160 koeien. Onze koeien geven gemiddeld zo'n 12.500 kilogram melk per jaar. Deze melk leveren wij aan Friesland Campina.  Wij vinden het ontzettend belangrijk dat onze dieren de beste zorg krijgen. We houden ons oplettend bezig met de voeding en verzorging zodat onze dieren altijd fit en blij zullen zijn. 

 

Melkveebedrijf Poppe Herfte heeft verschillende hectares natuurgrond in beheer. Friesland Campina ziet ons dan ook als één van de ambassadeurs van het platteland. Ons bedrijf doet ook aan weidegang wat betekent dat de melkkoeien tijdens de voorjaar- en zomerperiode naar buiten kunnen. Ook laten we drachtige dieren buiten grazen in de zomerperiode, op percelen verder van huis af.